Wanneer is het tijd om mijn website te vernieuwen?

Wanneer is het tijd om mijn website te vernieuwen?


Eenmalig een website (laten) maken en daarmee is de kous af? Nee hoor, ook je webstek heeft een houdbaarheidsdatum. Eentje die je beter respecteert, want bezoekers verwachten dat jouw site ook mee is met de nieuwste trends en functionaliteiten. Zo niet, haken ze gewoon af. Ben je niet zeker of jouw website al toe is aan een grondige update? Stel jezelf dan onderstaande vragen.

1. Is het design nog actueel?

Net zoals wat je ziet verschijnen op een catwalk is ook webdesign erg trendgevoelig. Wat enkele jaren geleden helemaal in was, is nu compleet verouderd. Het oog van je bezoeker wil echter wat, waardoor het echt belangrijk is om je website regelmatig een nieuwe look te geven. Een moderne website oogt namelijk professioneler en schept vertrouwen bij de bezoeker. Essentieel om nieuwe klanten te werven. Let op: je site moet niet alleen een esthetisch hoogstandje zijn, ook de inhoud mag je niet uit het oog verliezen. Wanneer heb jij het laatst je content eens geüpdatet? Mensen die jouw website bezoeken (én Google) worden niet bepaald warm van achterhaalde copy.

2. Hoe staat het met de UX (user experience)?


Tegenwoordig zijn we continu aan het surfen, waardoor we erg veel belang hechten aan de gebruiksvriendelijkheid van websites. Degene die geen goede UX bieden, laten we snel links liggen. Vooral een mobile responsive design is nu cruciaal, aangezien mensen op je site terechtkomen via allerlei verschillende apparaten en schermen. En natuurlijk moet jouw website zich aanpassen om iedereen de beste beleving te geven. Vergeet ook de snelheid van je site niet. Webgebruikers zijn doorgaans nogal ongeduldig, waardoor een trage laadsnelheid een van de grootste frustraties bij ze is. Neemt jouw website iets té veel z’n tijd? Dan zijn bezoekers al lang vertrokken tegen dat ze volledig geladen is.


3. Ben ik voldoende vindbaar in zoekmachines?

Een website maak je natuurlijk met de bedoeling dat mensen jou kunnen vinden op het wereldwijde web. Een website die niet gevonden wordt, vinden wij dan ook gewoon onwijs zonde. We lieten het al even vallen bij de eerste vraag, maar ook Google houdt van websites die up-to-date zijn. Niet alleen SEO-vriendelijke content is belangrijk, er zijn nog tal van factoren die je ranking bepalen. Bovendien moet je ook mee zijn met de updates van het Google-algoritme zelf. 

4. Zijn alle nieuwste functionaliteiten aanwezig?

Websites die mee zijn met hun tijd, zijn ook voorzien van de nieuwste functionaliteiten. Denk maar aan socialmedia-integraties, een chatfunctie, een onlinereservatiesysteem enzovoort. Zulke features maken je website alleen maar beter en gebruiksvriendelijker, want bezoekers verwachten ervan gebruik te kunnen maken. 

5. Is mijn website nog compleet beveiligd?

Gehackt worden is waarschijnlijk een van de grootste nachtmerries van elke website-eigenaar, hoe groot of klein je site ook mag zijn. Een website waarvan de programmeertaal regelmatig onderhouden wordt, is beter bestand tegen cyberaanvallen. Meteen updates uitvoeren is dus ten stelligste aan te raden, zeker ook om bugs te kunnen oplossen. Een andere absolute safety must: een SSL-certificaat. Die zorgt ervoor dat het verkeer tussen jouw website en de browser van de bezoeker versleuteld is en gevoelige informatie niet kan worden gestolen. Websites met een SSL-certificaat kan je herkennen aan HTTPS in de URL.

6. Klopt het strategisch plaatje wel?

Tot slot wil je via je website natuurlijk leads genereren of meer klanten krijgen. Het is een uiterst belangrijk kanaal om je zakelijke doelen te behalen. Daarom moet je website strategisch doordacht zijn, passen binnen je totale communicatiestrategie en uitstralen waarvoor je bedrijf staat. Zo maak je niet alleen een goede eerste indruk bij bezoekers, maar kan je via je website klanten aanspreken in elke fase van de customer journey. 

Wat is de conclusie?

Heb je op een of meerdere vragen ‘nee’ moeten antwoorden? Dan is de tijd aangebroken om je website onder handen te laten nemen. Bullet Point staat alvast te trappelen om jouw webproject nieuw leven in te blazen. Helemaal op maat van je bedrijf en met alle voordelen van ons unieke Bullseye CMS-systeem.
Contacteer ons