3 redenen waarom jouw website https nodig heeft

3 redenen waarom jouw website https nodig heeft

Misschien heb je er nog nooit echt op gelet, maar sommige URL’s beginnen met http:// en andere met https://. Beide fungeren als protocol tussen webbrowser en webserver, maar waarom doe je er beter aan om een https-verbinding te hebben voor je website of webshop?

WAT IS HTTPS EN WAT ZIJN DE VOORDELEN?

Https:// of Hypertext Transfer Protocol Secure is eigenlijk een ‘extraatje’ op de standaard http-verbinding. Een broodnodig extraatje, want dankzij de https-connectie gebeurt de gegevensuitwisseling tussen browser en server op een veilige manier.

HTTPS VOORDEEL 1: PRIVACY WORDT GEWAARBORGD

In mensentaal betekent dit dat de datacommunicatie tussen twee computers met een https://-verbinding versleuteld is. Dat betekent dat derde partijen onmogelijk de verstuurde gegevens kunnen achterhalen. Zo komen de gegevens die je website-bezoeker bijvoorbeeld invult via formulieren of filters niet in handen van hackers en andere kwaadwillige personen. Heb je een webshop? Dan is die https-verbinding nog belangrijker dan voor een gewone website. Zo kan je de veiligheid van de betaalgegevens van kopers 100% garanderen. Wist je dat je een beveiligde website of webwinkel ook kan herkennen aan het slotje in de url-balk?

HTTPS VOORDEEL 2: VERTROUWEN, KWALITEIT EN KLANTENWERVING

Websites en webshops die https-beveiligd zijn, stralen bovendien vertrouwen en kwaliteit uit. Een bezoeker die weet dat zijn gegevens veilig zijn, gaat sneller over tot contact, een offerte-aanvraag of een aankoop. Een https-connectie creëert dus niet alleen geloofwaardigheid, maar biedt ook een ondersteuning bij online conversies en klantenwerving.

HTTPS VOORDEEL 3: JE WEBSITE SCOORT BETER IN GOOGLE

In 2014 kondigde Google aan een https-verbinding mee te zullen nemen in het ranken van websites. Google streeft te allen tijde naar een optimale user experience bij zijn gebruikers. Daarom krijgen websites en webshops die gebruiksvriendelijk zijn voorrang in de ranking. Zo scoor je hoger als je content SEO-vriendelijk is, je webdesign responsive is en je over een SSL-certificaat met https-verbinding beschikt.

BEVEILIG JE WEBSITE VANDAAG NOG

Wil je jouw website beveiligen en beter scoren in Google? Bullet Point ontwikkelt standaard websites met https-verbinding. Voor die connectie rekenen wij geen meerprijs.

Contacteer ons